Menestysrengas asfalttisprinttiin ja Time Attackiin

Vuoden 2019 asfalttisprinttien ja Time Attack luokan menestysrengas!

KokoMalli ja SeosHinta
20/54-13PILOT SPORT H S5C285€
20/54-13PILOT SPORT H S5C330€
24/57-13PILOT SPORT H S5C355€
26/64-13PILOT SPORT H S5C430€
19/57-15PILOT SPORT H S5C345€
20/61-17PILOT SPORT H S5C375€
24/61-17PILOT SPORT H S5C410€
24/65-18PILOT SPORT H S5C440€
27/65-18PILOT SPORT H S5C475€
30/65-18PILOT SPORT H S5C520€
31/71-18PILOT SPORT H S5C550€

Kesä 2019: Jukka Olkoniemi uudella Michelin S5C Hillclimb kilparenkaalla jo kolmanteen yleiskilpailuvoittoon asfaltilla – Vaalan Happy Beach katuradalle uusi rataennätys

Kuluvalla kilpailukaudella Oulun pohjoispuolella Iin kaupungissa Automaalaamoa luotsaava Jukka Olkoniemi on ryminällä Skoda Fabia R5 kilpa-autollaan noussut asfalttisprinttien uudeksi kärkikuljettajaksi kun hän on viimeisen kolmen viikon aikana napannut kolme makoisaa yleiskilpailuvoittoa sekä useita muita palkintokorokesijoituksia; Olkoniemi on ollut pitelemätön niin Harrastemoottoriurheilun Total Tarmac asfalttimestaruus- kuin Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK alaisen Japan Motors Cup asfalttispintin mestaruussarjoissa.

Rallin ja Rallisprintin SM-sarjoista tutun Jukka Olkoniemen nousu uudeksi pikipintojen herraksi ei ole sattumaa vaan määrätietoisen ja pitkäjänteisen työn tulos; Auto on moderni nykypäivän kilpuri, jollaisella on viimeisinä vuosina ajettu mm. lukemattomia MM-sarjan WRC2-luokan, EM- ja SM-rallien sekä muiden pienempien kilpailujen voittoja. Alkuvuoden aikana Olkoniemen omistama Skoda Fabia R5 yksilö on suomalaisella moottoriurheilun ammattitaidolla kehitetty rallisprintin erikoisautoksi, jonka menestyksen avaimena on Michelinin uusi S5C Hillclimb -kilparengas.

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina Vaalan Säräisniemen Happy Beachillä ajetussa, arvostetun Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan kilpailukauden kuudennessa osakilpailussa Olkoniemi näytti niin itsensä, autonsa kuin ennen kaikkea Michelinin asfalttirenkaan kilpailukyvyn kun hän kiersi perinteikkään katuradan lähes kaksi sekuntia nopeammin kuin kukaan koskaan aikaisemmin. Michelinin kilparenkaita maahantuovan Lapinjärven Huoltopisteen eli LHP-Racingin myyntipäällikkö Fredrik Sjöberg tietää, ettei Olkoniemen kolme peräkkäistä voittoa ole olleet sattumaa.

– Paljon onnea Jukalle täydellisistä suorituksista niin uuden autonsa kuin rengasvalintansa eli meidän Michelin S5C Hillclimb kilparenkaamme kanssa. On hienoa ollut nähdä miten määrätietoinen työ auton rakennuksen ja kehitystyön kanssa on viimeisten viikkojen aikana tuottanut tulosta, jonka myötä hän johtaa uutta Total Tarmac asfalttimestaruussarjaa sekä ajaa yleiskilpailujen voitoista myös Japan Motors Cup asfalttisprintsarjassa. Alkukesän aikana Jukka on ollut kilpailujen todellinen ns. musta hevonen ja nyt voitoillaan hän on rikkonut pitkään Mitsubishi Lancer Evolution erikoisautojen aikakauden, Sjöberg kertoo.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä uutuusrenkaamme suorituskykyyn, jonka uusi seos pitää lämpiää nopeasti ja antaa siten kuljettajan käyttöön maksimaalisen ja tasaisen pidon koko ajettavan erikoiskokeen ajan. Oloniemeltä saadun palautteen sekä hänen menestyksen myötä olemme lisänneet varastossa olevien renkaiden määrää, jotta pystymme vastaamaan niiden toimitusvarmiuteen asiakkaillemme. Kuten kaikki tiedetään, rengasvalinnalla on iso merkitys niin kilpa- kuin ennen kaikkea myös siviililiikenteessä ja siksi on tärkeää, ettei ainakaan pidossa anneta missään olosuhteissa tasoitusta, Sjöberg jatkaa.

Lopputulokset Happy Beach asfalttisprint 2019, Vaala: Yleiskilpailu top-5:
1. Jukka Olkoniemi, Skoda Fabia R5, 2:07.04sek
2. Juha Mäkelä, Juha Mäkelä, Skoda Octavia WRC, +0,13sek
3. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution, +2,00sek
4. Toni Ahola, Mitsubishi Lancer Evolution, +3,35sek
5. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution, +3.53sek