Tuoreimmat uutisemme Talvirenkaamme Sorarenkaamme Asfalttirenkaamme Ratarenkaamme Historic renkaat Ota yhteyttä ja kysy lisää
Voitto
Tervetuloa Michelinin nopeiden kilparenkaiden kotisivuille
6.9.2014 - Michelin kuljettajat johtavat kaikkia SM-luokkia - Ville Hautamäki varmisti mestaruuden ennen viimeistä osakilpailua

Highslide JS
Ville Hautamäki varmisti Suomenmestaruuden ennen viimeistä osakilpailua!
 
Rallin SM-sarjassa viiden osakilpailun jälkeen Michelin rallirenkailla koko kilpailukauden ajaneet kuljettajat ovat erinomaisissa mestaruusasetelmissa kun ajamatta on enää yksi syksyinen osakilpailu.

Turun SM-rallissa virolainen, Printsport Racingin Ford Fiesta S2000 autolla ajava Karl Kruuda nousi ns. superautojen pistejohtoon, SM2-luokassa niin ikään virolainen Kaspar Koitla jyräsi Mitsubishi Lancer Evolution autollaan kärkeen ja SM3-luokassa Joonas Lindroos on vakuuttavasti Citroen C2R2 autollaan menossa jälleen yhtä rallimestaruutta kohden. Sen sijaan SM4-luokassa alajärveläinen Ville Hautamäki ja kartanlukija Ari-Pekka Hautanen ehtivät jo Honda Civic Type-R kilpurillaan varmistaa pitkän ralliuransa toisen mestaruustittelin. Kahden kultamitalin lisäksi Hautamäellä on kymmenen vuoden ajalta repullinen hopea- ja pronssimitaleja. Lisäksi Samuli Nevä johtaa rallin F-Cup -sarjaa kun ajamatta on vielä yksi osakilpailu Heinolassa.

Vaikka Ralli SM-sarjasta on ajamatta vielä viimeinen osakilpailu, haluaa Michelin rallirenkaita maahantuova rallin kahdeksankertainen Suomenmestari Sebastian Lindholm jo tässä vaiheessa kiittää kuljettajia luottamuksesta ja samalla hän toivottaa menestystä tasaisesti myös kaikille muille kanssakilpailijoille.


18.6.2014 - Michelinin kuljettajilla erittäin onnistunut kesäkauden SM-rallin avaus Lapualla

Highslide JS
Karl Kruuda juhli hopeasijaa kuin voittoa
 
Rallin SM-sarjassa Michelin rallirenkailla ajavat kuljettajat vakuuttavasti jatkavat menestystaivaltaan ja saavuttivat Lapualla ajetussa kesäkauden ensimmäisestä SM-rallista mm. kolmen SM-luokan voitot neljästä mahdollisesta. SM Pohjanmaa rallin kuudella pikataipaleella ja 95 erikoiskoekilometrillä Kaspar Koitla, Joonas Lindroos ja Ville Hautamäki saavuttivat luokkavoittojen myötä täydet sarjapisteet ja siten petrasivat mahdollisuuksiaan kirkkaimmista mitaleista. Lisäksi Karl Kruudan, Juha Salon ja Henri Haapamäen hopeasijat sekä Jussi Vainionpään ja Teemu Asunmaan neljännet sijat olivat mahtava tulos Michelinin rallirenkaita maahantuovalle Sebateamille.

Menestyksen myötä rallin SM-sarjan pisteissä nelivetoautoilla ajavat Karl Kruuda ja Kaspar Koitla nousivat tosissaan ajamaan SM1 ja SM2-luokkien voitoista. Kaksivetoisissa kummatkin SM3- ja SM4-luokat ovat myös tulevasti Michelin kuljettajien hallussa kun Joonas Lindroos ja Ville Hautamäki jatkavat piikkipaikalla ennen elokuun lopussa Turussa ajettavaa osakilpailua.

Michelin onnittelee menestyjiä ja toivottaa kiireistä kesää myös kaikille kanssakilpailijoilleen!


8.6.2014 - Samuli Nevä Michelinillä ylivoimaiseen voittoon Raision F-Cupissa - Nousi yleisen luokan sarjajohtoon

Rallikauden 2014 F-Cupin neljäs ja samalla ensimmäinen kolmesta kesän sorakilpailusta ajettiin Raision ympäristön rallipoluilla, jonka kuusi pikataivalta ja noin 76 erikoiskoekilometriä parhaiten hallitsi paimiolainen ja Michelinillä ajanut Samuli Nevä.

Kaksi pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta Toyota Corolla GT kilpurilla ajanut Nevä ja kartanlukija Juha Kivimäki voittivat pikkuluokan 38,7 sekunnilla ja pokkasivat myös yleiskilpailun ykkössijan upealla 11 sekunnin marginaalilla.


Michelin rallirenkaita maahantuova Rallirengas Seba-Team onnittelee Nevää ja Kivimäkeä voitosta sekä F-Cup yleisen luokan viiden pisteen sarjajohdosta!

Lopputulokset 7.6.2014 Nilfisk ralli, Raisio
1. Samuli Nevä & Juha Kivimäki, Toyota Corolla GT, 40:17,9
2. Matti Nikander & Mikko Kukkonen, BMW 325i, +11,0sek
3. Jere Rekola & Tero Jäntti, Mercedes Benz 190 E 2.3-16, +18,7sek

F-Cup 2014 sarjatilanne 4/6 osakilpailua: Top-3:
1. Samuli Nevä, PaiUA, 50 pistettä
2. Jere Rekola, LahUA, 45 pistettä
3. Jaska Nuorala, KangUA, 40,5 pistettä


Maaliskuu 2014: Michelinillä jälleen menestyksekäs talvikausi rallissa - Radalla Porsche ja Camaro CUP kuskit mittaavat paremmuuttaan ranskalaisvalmisteisilla renkailla

Rallin SM-sarjassa Michelin rallirenkailla ajavat kuljettajat jatkavat edellisvuosien tapaan menestyksen tiellä ja ovat hallinneet vaativien olosuhteiden kilpailujen tapahtumia.

Nelivetoisissa uudella Ford Fiesta R5 autolla ajanut Janne Tuohino näyttävästi päätti kolmen vuoden kilpailutauon ja teki päräyttävän vierailun SM-sarjaan voittaen arktisissa olosuhteissa ajetun perinteikkään Arctic Lapland rallin. Michelinin rallirenkain siivittämänä kolmannen Tunturirallin voiton napannu Tuohino teki suomalaista rallihistoriaa ja on nyt kuljettaja, joka on kolmella vuosikymmenellä voittanut 49. kertaa järjestetyn arvostetun kilpailun.

Etuvetoluokissa Michelin pitää kolmen ajetun osakilpailun jälkeen tiukasti hallussaan sarjojen kärki- ja muita mitalisijoja kun moninkertainen Suomenmestari Joonas Lindroos johtaa SM3-luokkaa ja Ville Hautamäki SM4-luokkaa. Lisäksi SM3-luokan hopealla oleva Henri Haapamäki ja pronssimies Samuli Vuorisalo tähtäävät Lindroosin paikalle kun sarja kesäkuun puolivälissä jatkuu Laihialla.

Rallin lisäksi Michelin on vahvasti mukana myös FINRace rata-autoilun pyörteissä ja erityisesti sen kovassa nosteessa olevissa Porsche GT3 Cup Trophyssä sekä Camaro Cup Finlandissa. Sarjoihin on tulossa noin 25kpl Porsche ja 15kpl Camaro -kuljettajia jotka mittaavat paremmuuttaan Michelinin ratarenkailla.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS


Syyskuu 2013: Michelinille kaikki kirkkaimmat Ralli SM-mitalit vuonna 2013

Highslide JS
 
Rallin kansallisessa kuninkuusluokassa Michelineillä ajaneet kuljettajat saavuttivat täydellistä menestystä kun niin SM1-neliveto ja SM2-Super2 kuin SM3-Kaksiveto-R luokissa kirkkaimmat mitalit tullaan joulukuisessa palkintogaalassa ripustamaan ranskalaisella rengasmerkillä ajaneiden kuljettajien kaulaan.

SM1-luokassa karkkilalainen Juha Salo saavutti huikean kahdeksannen Suomenmestaruutensa, SM2-luokassa Jussi Vainionpää pokkasi ralliharrastuksensa ensimmäisen ja jämsäläinen Joonas Lindroos kuudennen tittelinsä. Jälleen kerran kärkimiehet luottivat Michelinin pitoon niin talven arktisissa olosuhteissa kuin kuuman kesän liukkaalla sorapinnalla.

Michelinin rallirenkaita maahantuova Seba-Team onnittelee niin kultamitalisteja kuin muita kärkisijoja ajaneita kuljettaja ja kiittää kaikkia asiakkaitaan kuluneesta vauhdikkaasta kilpailukaudesta.

Tammikuu 2013: Ranskalais-Ruotsalais-Suomalais yhteistyötä rallin MM-sarjassa

Highslide JSVuoden ensimmäinen rallin MM-osakilpailu Monta Carlossa ajetaan tammikuussa. Tässä kilpailussa renkaat ovat poikkeuksellisen tärkeässä roolissa.

Monta Carlo rallissa käyttettäviä nastarenkaita viimestellään parasta aikaa. Joulukuussa Sebastian Lindholm ajoi Michelinin rengastestin Suomessa, jonka jälkeen Michelinin rengastehdas on valmistanut renkaita, jotka testeissä todettiin nopeimmaksi. Renkaan rungon valmistaa Michelin, mutta nastarenkaiden nastat tekee suomlainen nastavalmistaja Wipertec ja itse nastoitusprosessista on jo vuosia huolehtinut ruotsalainen Däckproffsen. Parhaillaan Däckproffsenin henkilökuntaa on nastoitusvarusteiden kanssa Ranskassa ja nastoittavat renkaita paikan päällä, kertoo Däckproffsenin toimitusjohtaja Thomas Carlsson.

Aikaisemmin kevään, kesän ja syksyn kuluessa Michelin-Wipertec-Däckproffsen trio on yhdessä myös kehittänyt renkaat ja nastat Ruotsin MM-osakilpailua varten. Tuotteiden kehitystyötä tehdään jatkuvasti. Ajamme yhdessä Wipertecin ja Sebastianin kanssa jatkuvasti testejä eri nastoilla, materiaaleilla, karkaisuilla, nastaliimoilla ja niin edespäin, jatkaa Thomas.

Däckproffsen on nastoittanut Michelinin ja BFGoodrichin MM-talvirenkaat kohta 30 vuotta ja nastoittaa tämän lisäksi kaikki Michelinin rallirenkaat, jotka myydään Pohjoismaissa.

9-10 kuukautta vuodesta rallirenkaiden nastoitus on käynnissä Däckproffsenilla ja rallinastan valmistus Wipertecillä, jotta kaikki Michelinin 6-8000 kpl 13´´, 14´´, 15´´ ja 16´´ rallirengasta saadaan nastoitettua.

Se, että Däckproffsen ja Wipertec ovat saaneet Michelinin luottamuksen toimia ainoana yhteistyökumppanina sekä MM-sarjan että yksityispuolen nastarenkaiden suhteen, voisi pitää todisteena siitä, että kehitystyön tuloksiin ollaan oltu Michelinin tehtaalla Ranskassa tyytyväisiä. Samanaikaisesti olemme päättäneet, että me teemme yhteistyötä ainoastaan Michelinin kanssa, jotta kehitystyötulokset pysyvät meillä. Lisäksi nastarenkaiden kehitystyötä tehdään jatkossakin, jotta voimme tarjota entistäkin paremman ja nopeamman nastarenkaan kuljettajille ja tiimeille niin MM-sarjassa kuin kansallisissa sarjoissa.

Rallirengas.fi kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net