Liity Facebook ryhmäämme ja pysy kartalla! Liity Twitter ryhmäämme ja pysy kartalla! Liity Instagram ryhmäämme ja pysy kartalla!    
 
Uutisemme Michelin talvirenkaat Michelin sorarenkaat Michelin asfalttirenkaat Michelin rengastarjonta radalle Historic -rengastarjontamme Rata MP-kilparenkaat Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
TableTop
Kilpailukauden 2013 uutisiamme
TableMiddle
 
 
Maaliskuu 2014: Michelinillä jälleen menestyksekäs talvikausi rallissa - Radalla Porsche ja Camaro CUP kuskit mittaavat paremmuuttaan ranskalaisvalmisteisilla renkailla

Rallin SM-sarjassa Michelin rallirenkailla ajavat kuljettajat jatkavat edellisvuosien tapaan menestyksen tiellä ja ovat hallinneet vaativien olosuhteiden kilpailujen tapahtumia.

Nelivetoisissa uudella Ford Fiesta R5 autolla ajanut Janne Tuohino näyttävästi päätti kolmen vuoden kilpailutauon ja teki päräyttävän vierailun SM-sarjaan voittaen arktisissa olosuhteissa ajetun perinteikkään Arctic Lapland rallin. Michelinin rallirenkain siivittämänä kolmannen Tunturirallin voiton napannu Tuohino teki suomalaista rallihistoriaa ja on nyt kuljettaja, joka on kolmella vuosikymmenellä voittanut 49. kertaa järjestetyn arvostetun kilpailun.

Etuvetoluokissa Michelin pitää kolmen ajetun osakilpailun jälkeen tiukasti hallussaan sarjojen kärki- ja muita mitalisijoja kun moninkertainen Suomenmestari Joonas Lindroos johtaa SM3-luokkaa ja Ville Hautamäki SM4-luokkaa. Lisäksi SM3-luokan hopealla oleva Henri Haapamäki ja pronssimies Samuli Vuorisalo tähtäävät Lindroosin paikalle kun sarja kesäkuun puolivälissä jatkuu Laihialla.

Rallin lisäksi Michelin on vahvasti mukana myös FINRace rata-autoilun pyörteissä ja erityisesti sen kovassa nosteessa olevissa Porsche GT3 Cup Trophyssä sekä Camaro Cup Finlandissa. Sarjoihin on tulossa noin 25kpl Porsche ja 15kpl Camaro -kuljettajia jotka mittaavat paremmuuttaan Michelinin ratarenkailla.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS


Syyskuu 2013: Michelinille kaikki kirkkaimmat Ralli SM-mitalit vuonna 2013

Highslide JS
Rallin kansallisessa kuninkuusluokassa Michelineillä ajaneet kuljettajat saavuttivat täydellistä menestystä kun niin SM1-neliveto ja SM2-Super2 kuin SM3-Kaksiveto-R luokissa kirkkaimmat mitalit tullaan joulukuisessa palkintogaalassa ripustamaan ranskalaisella rengasmerkillä ajaneiden kuljettajien kaulaan.

SM1-luokassa karkkilalainen Juha Salo saavutti huikean kahdeksannen Suomenmestaruutensa, SM2-luokassa Jussi Vainionpää pokkasi ralliharrastuksensa ensimmäisen ja jämsäläinen Joonas Lindroos kuudennen tittelinsä. Jälleen kerran kärkimiehet luottivat Michelinin pitoon niin talven arktisissa olosuhteissa kuin kuuman kesän liukkaalla sorapinnalla.

Michelinin rallirenkaita maahantuova Seba-Team onnittelee niin kultamitalisteja kuin muita kärkisijoja ajaneita kuljettaja ja kiittää kaikkia asiakkaitaan kuluneesta vauhdikkaasta kilpailukaudesta.

Tammikuu 2013: Ranskalais-Ruotsalais-Suomalais yhteistyötä rallin MM-sarjassa

Highslide JSVuoden ensimmäinen rallin MM-osakilpailu Monta Carlossa ajetaan tammikuussa. Tässä kilpailussa renkaat ovat poikkeuksellisen tärkeässä roolissa.

Monta Carlo rallissa käyttettäviä nastarenkaita viimestellään parasta aikaa. Joulukuussa Sebastian Lindholm ajoi Michelinin rengastestin Suomessa, jonka jälkeen Michelinin rengastehdas on valmistanut renkaita, jotka testeissä todettiin nopeimmaksi. Renkaan rungon valmistaa Michelin, mutta nastarenkaiden nastat tekee suomlainen nastavalmistaja Wipertec ja itse nastoitusprosessista on jo vuosia huolehtinut ruotsalainen Däckproffsen. Parhaillaan Däckproffsenin henkilökuntaa on nastoitusvarusteiden kanssa Ranskassa ja nastoittavat renkaita paikan päällä, kertoo Däckproffsenin toimitusjohtaja Thomas Carlsson.

Aikaisemmin kevään, kesän ja syksyn kuluessa Michelin-Wipertec-Däckproffsen trio on yhdessä myös kehittänyt renkaat ja nastat Ruotsin MM-osakilpailua varten. Tuotteiden kehitystyötä tehdään jatkuvasti. Ajamme yhdessä Wipertecin ja Sebastianin kanssa jatkuvasti testejä eri nastoilla, materiaaleilla, karkaisuilla, nastaliimoilla ja niin edespäin, jatkaa Thomas.

Däckproffsen on nastoittanut Michelinin ja BFGoodrichin MM-talvirenkaat kohta 30 vuotta ja nastoittaa tämän lisäksi kaikki Michelinin rallirenkaat, jotka myydään Pohjoismaissa.

9-10 kuukautta vuodesta rallirenkaiden nastoitus on käynnissä Däckproffsenilla ja rallinastan valmistus Wipertecillä, jotta kaikki Michelinin 6-8000 kpl 13´´, 14´´, 15´´ ja 16´´ rallirengasta saadaan nastoitettua.

Se, että Däckproffsen ja Wipertec ovat saaneet Michelinin luottamuksen toimia ainoana yhteistyökumppanina sekä MM-sarjan että yksityispuolen nastarenkaiden suhteen, voisi pitää todisteena siitä, että kehitystyön tuloksiin ollaan oltu Michelinin tehtaalla Ranskassa tyytyväisiä. Samanaikaisesti olemme päättäneet, että me teemme yhteistyötä ainoastaan Michelinin kanssa, jotta kehitystyötulokset pysyvät meillä. Lisäksi nastarenkaiden kehitystyötä tehdään jatkossakin, jotta voimme tarjota entistäkin paremman ja nopeamman nastarenkaan kuljettajille ja tiimeille niin MM-sarjassa kuin kansallisissa sarjoissa.
 
 
TableBottom